PODOTHERAPEUT NODIG?

Overzicht
behandelingen

Wij zijn specialisten op het gebied van de voet en alle klachten die daaruit voortkomen. Voeten behoren tot de basis van het lichaam en dit maakt dat veel lichamelijke klachten te verklaren zijn vanuit de voeten.

Therapist's hands massaging male foot.

Advies en voorlichting

Soms blijkt na het onderzoek dat hulpmiddelen en/of specifieke behandelingen niet nodig zijn, dan kan een advies al voldoende uitkomst bieden of kan de podotherapeut u doorverwijzen naar een andere specialist zoals bijvoorbeeld een orthopedisch schoenmaker, fysiotherapeut of pedicure.

Onze podotherapeuten kunnen u advies geven over:

  • Schoenadvies
  • Veterstrikadvies
  • Voetverzorging advies
  • Oefeningen
Therapist's hands massaging male foot.
steunzolen
steunzolen

Podotherapeutische zolen en steunzolen

Veel klachten kunnen wij verhelpen door het beïnvloeden van de voetstand en het looppatroon met behulp van podotherapeutische zolen. Andere benamingen die vaak worden gebruikt zijn steunzolen.
Wij werken met een hoogwaardige techniek op het gebied van het aanmeten en maken van podotherapeutische zolen. Middels een 2D voetscanner wordt een scan van de voet gemaakt. Met behulp van speciale software wordt een op maat gemaakte zool gemodelleerd, welke vervolgens met een freesmachine met de hand wordt vervaardigd. De afwerking van de podotherapeutische zolen en het afdekken met een toplaag gebeurt door onze podotherapeuten zelf.

Lees meer over onze podotherapeutische zolen →
orthesevoet1

Orthese (Teenstukje)

Indien een teen een afwijkende stand heeft kan dit snel problemen geven in de schoen. Een klauwteen bijvoorbeeld veroorzaakt vaak likdoorns bovenop de tenen. Een orthese (teenstukje) is een hulpmiddel van siliconen dat direct op de voet gemaakt wordt. Het kan er voor zorgen dat de tenen tijdens het lopen rechter blijven en/of worden en niet verder kunnen vergroeien (corrigerende werking). Ook kan een orthese een beschermende werking hebben, bijvoorbeeld bij een likdoorn tussen de tenen of schurende plekjes op tenen waarvan de stand niet meer gecorrigeerd kan worden. 

orthesevoet1
1407301210429
1407301210429

Instrumentele behandeling

Het behandelen van ingegroeide nagels, clavus en wonden valt onder de taken van een podotherapeut. De podotherapeut behandeld de moeilijke varianten. Voor verder voetverzorging kunt u bij een (medisch) pedicure terecht. 

nagelbeugel

Nagelbeugel (orthonyxie)

In het geval van een ingegroeide teennagel kan de podotherapeut een nagelbeugeltechniek (orthonyxie) toepassen. Een nagelbeugel zorgt ervoor dat uw nagel minder krom gaat staan, waardoor de kans op het ingroeien van de nagel aanzienlijk kleiner wordt.

nagelbeugel
vilttherapie
vilttherapie

Vilttherapie en wondbehandeling

Door middel van vilttherapie worden er pijnlijke drukplekken of wonden drukvrij gelegd. Hierdoor wordt de pijnlijke drukplek of wonden ontlast en kan het hierdoor genezen.
Vilttherapie wordt vaak in combinatie met wondbehandeling gebruikt.
Wondbehandeling wordt het meest uitgevoerd bij patiënten met diabetes. Tijdens deze behandeling maken wij het wondje schoon en wordt er een zalf of verbandmiddel gekozen wat het beste voor u is.

moremile-pre-cut-foot-support-kinesiology-tape-mm1821

Taping

De podotherapeut kan bij overbelasting van spieren en pezen in de voet kiezen voor een behandeling door middel van (medical) taping. Taping kan uitkomst bieden bij bepaalde sportblessures, maar ook bij hielspoor (fasciitis plantaris). Wij werken met MEDICAL TAPING omdat deze tape niet de gewrichten blokkeert maar juist meer ruimte geeft. Deze tape kan nat worden en blijft ongeveer 4-7 dagen op de huid plakken en de tape is hypoallergeen.

moremile-pre-cut-foot-support-kinesiology-tape-mm1821
Scroll naar boven