NIEUWS

Interview met Marion Schildwacht-Verschuren van Podotherapie Het Verschil

Marion Schildwacht-Verschuren uit Wagenberg startte in 2011 met haar praktijk Podotherapie Het Verschil.

Interview met Marion Schildwacht-Verschuren van Podotherapie Het Verschil

Marion Schildwacht-Verschuren uit Wagenberg startte in 2011 met haar praktijk Podotherapie Het Verschil. De podotherapeute werkt vanuit Hofstad 1 in Wagenberg waar ze naast een praktijkruimte, ook een goed geoutilleerde werkplaats heeft. Verder houdt Marion ook praktijk in Bavel, Terheijden, Made en Lage Zwaluwe. De podotherapeut is tegenwoordig direct toegankelijk, dat wil zeggen dat binnenlopen bij de wettelijk erkende paramedicus die Marion is, zonder verwijzing van (huis)arts of specialist mogelijk is.

012920 Podotherapie Marion138621
Marion Schildwacht-Verschuren

Als kind keek Marion wel eens mee in de pedicuresalon van haar moeder Mary. Mary Verschuren-Verhoef heeft al meer dan dertig jaar ervaring als pedicure en is eveneens gevestigd aan Hofstad 1 te Wagenberg. “Ik vond het werk van mijn moeder wel mooi. Iets doen met je handen ligt mij meer dan een kantoorbaan en ik wilde altijd al graag voor mezelf werken” zegt Marion. Nadat ze een sportopleiding volgde begon ze aan de pedicure-opleiding waar ze zoals ze zelf zegt ‘vrij snel doorheen fietste’. Toch was pedicure zeker niet haar einddoel. Een vierjarige HBO Podotherapie opleiding in Eindhoven werd succesvol afgesloten waardoor ze nu erkend podotherapeut is. Werken in maar liefst 3 verschillende praktijken van collega podotherapeuten resulteerde in een enorme hoeveelheid ervaring die Marion heeft opgedaan.

Podotherapie

“Nee ik ben geen pedicure en heb dus geen pedicuresalon. Het is juist het specifieke maatwerk, dat Podotherapie kenmerkt. Je kunt hierbij denken aan siliconen ortheses, nagelbeugels, wondbehandelingen en taping. De hoofdmoot van podotherapie is het op maat maken van steunzolen”, zo zegt Marion. Een behandeling van voet- knie- heup- en/ of rugklachten begint met het scannen van de voeten. Deze scan, samen met lopen over een drukmeetplaat, geeft in de meeste gevallen een exact beeld van de voeten. Dat beeld wordt vervolgens rechtstreeks op de pc in beeld gebracht. In haar eigen werkplaats kan Marion met die gegevens een zool op maat maken die de klachten vermindert.

Het Verschil

Niet alleen voetklachten maar zelfs knie- heupen/of rugklachten kunnen ontstaan door het niet goed functioneren van ons bewegingsapparaat. Een podotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling hiervan. Bij diabetes- en reuma patiënten, sporters en kinderen komen regelmatig voetklachten voor. “Als er klachten zijn zie ik meteen of het iets is op mijn vakgebied. Als dat het geval is help ik in 90% van alle gevallen de klanten binnen zes weken van hun klachten af! Doordat ik zolen zelf maak heb ik die namelijk altijd binnen een week klaar. Een bezoek aan mijn praktijk maakt daadwerkelijk het verschil”, verzekert Marion haar klanten. Ze helpt haar klanten zo snel mogelijk, binnen 1 week. Podotherapie Het Verschil is open op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Zolen maakt ze trouwens in zeer vele varianten en voor kinderen zelfs in leuke kleurtjes. Waar leren zolen het meest gebruikt worden voor dagelijks gebruik, kan Marion voor sporters zorgen voor speciale zolen met sport-afdek. In haar werkplaats heeft ze al deze soorten leer op voorraad alsmede apparatuur om deze tot in de perfectie pasklaar te maken en te verlijmen.

Vergoeding door Verzekeraar

Podotherapie zit in de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Als u een bezoek brengt aan de praktijk, is het verstandig om eerst te informeren bij uw zorgverzekeraar wat exact verzekerd is. Deze informatie kunt u vinden in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar. Let op: Podotherapie en steunzolen staan vaak apart vermeld.

Logo Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten
Logo Kwaliteitsregister Paramedici

Voetklachten?

Podotherapie Het Verschil

U kan terecht bij onze vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg

Meer nieuws:

Scroll naar boven