HEEFT U LAST VAN

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen twee botdelen achteruit gaat in kwaliteit.

Wat is het?

Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen twee botdelen achteruit gaat in kwaliteit. Kraakbeen zorgt ervoor dat een gewricht soepel kan bewegen. Wanneer er artrose wordt geconstateerd is het kraakbeen dunner, zachter en kan het veranderen van vorm. Dit proces zal met het verstrijken van de jaren langzaam verergeren. Hierdoor kunnen de klachten ook steeds erger worden. Artrose kan voorkomen op alle leeftijden.

Oorzaak?

Bij artrose in de voet is er vaak een knobbel zichtbaar. Ter hoogte van de knobbel is er dan vaak sprake van stekende pijn en de voet kan stijf aanvoelen. De klachten zijn voornamelijk aanwezig bij het opstaan na rust en bij veel beweging.

Een aantal factoren die meer kans geven op artrose zijn een afwijkende voetfunctie/standsafwijking, traumatische gebeurtenis in verleden (bijvoorbeeld een breuk), verkeerd schoeisel, reuma of sporten waarbij er veel gesprongen wordt.

Hoe wordt deze behandeld?

Helaas kan kraakbeen niet herstellen. Hierdoor gaan de klachten dus niet over en kunnen deze in het verloop van tijd erger worden. Rust houden en goede stevige schoenen dragen kan al veel verlichting bieden. Daarnaast kan de podotherapeut op maat gemaakte zolen maken om de drukverdeling van de voet zo optimaal mogelijk te maken. Hierdoor verminderen de pijnklachten en kan de artrosevorming worden vertraagd. Daarnaast kan de podotherapeut een goed schoenadvies geven.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Artrose bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Artrose.

Scroll naar boven