HEEFT U LAST VAN

Beenlengte verschil

Bij een beenlengteverschil is het ene been langer dan het andere. Een beenlengteverschil komt vaak voor en vaak zonder klachten.

Wat is het?

Bij een beenlengteverschil is het ene been langer dan het andere. Een beenlengteverschil komt vaak voor en vaak zonder klachten. Wanneer er toch klachten zijn ontstaan deze door een onbalans van het lichaam. Daarnaast kan het zijn dat de kniestand veranderd om het beenlengteverschil te compenseren

Oorzaak en symptomen

Een beenlengteverschil kan aangeboren zijn maar kan door andere redenen ontstaan zijn. Denk hierbij aan een ongeval waarbij er een botbreuk is ontstaan of na operatie van een nieuwe heup of knie. Ook bij kinderen in de groei komt een beenlengteverschil regelmatig voor omdat de benen niet tegelijkertijd even hard groeien.

De klachten die kunnen ontstaan bij een beenlengteverschil zijn vaak  klachten in de knie, heup of rug. Vaak gaat iemand op het kortste been meer hangen. Hierdoor komt er meer druk te staan op dat been waardoor er vaak ook aan die zijde de meeste klachten ontstaan.

Behandeling

Wanneer iemand een klein beenlengte verschil heeft en geen klachten ervaart kan het lichaam dit vaak zelf goed compenseren. Wanneer het verschil echter wel klachten oplevert kan er een podotherapeutische zool worden gemaakt met een hakverhoging zodat het kortste been wordt gecorrigeerd. Soms kan er ook een schijnbaar beenlengteverschil zijn. De benen zijn dan wel even lang maar dan lijkt het alsof het ene been korter is dan het andere. Oorzaken hiervoor kunnen zijn dat het bekken gekanteld is of dat de voeten meer naar binnen gekanteld zijn. Ook Scoliose van de rug kan een oorzaak zijn van schijnbaar beenlengteverschil. In dit geval kunnen er ook podotherapeutische zolen worden gemaakt om de stand te corrigeren of is het raadzaam om langs te gaan bij een fysiotherapeut of osteopaat.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Beenlengte verschil bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Beenlengte verschil.

Scroll naar boven