Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7B
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Groeipijn

Groeipijn is pijn in beide benen, meestal rond de knie, kuiten, schenen of bij het dijbeen.

Wat is het?

Groeipijn is pijn in beide benen, meestal rond de knie, kuiten, schenen of bij het dijbeen. De pijn komt in de nacht opzetten en is overdag bijna nooit aanwezig. Ongeveer 1 op de 5 kinderen heeft hier last van.

Oorzaak

De oorzaak van groeipijn is nog niet bekend. Een mogelijke oorzaak is dat door de groeispurten het bot groter wordt en de spieren en pezen vervolgens nog wat achterblijven. Hierdoor komt er meer rek te staan op de spieren en pezen wat mogelijk de oorzaak kan zijn van de pijn. Wanneer deze kinderen lichamelijk worden onderzocht worden er geen bijzonderheden gevonden.

Behandeling

In principe gaat groeipijn vanzelf weer over. Om de klachten te verminderen kunnen de pijnlijke plekken gemasseerd worden. Eventueel kan er paracetamol worden gegeven. Indien de klachten langer dan een maand aanwezig blijven, is het raadzaam om eens langs de podotherapeut te komen. Deze onderzoekt de oorzaak van de klachten en kijkt of er een afwijkende stand aanwezig is. Indien er afwijkingen worden gevonden kunnen er corrigerende podotherapeutische zolen worden gemaakt. Hierdoor kunnen de spieren in de benen beter worden belast en kan dit tot vermindering van pijn leiden

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Groeipijn bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Groeipijn.

Scroll naar top