HEEFT U LAST VAN

Holvoet

Een Holvoet of pes cavus is een voetstand met een hoge voetboog en een hoge wreef. Deze voetstand kan klachten geven maar is niet noodzakelijk.

Wetenschappelijk naam: Pes Cavus

Wat is het?

Een Holvoet of pes cavus is een voetstand met een hoge voetboog en een hoge wreef. Deze voetstand kan klachten geven maar is niet noodzakelijk. Vaak staat de voet meer naar buiten toe en komt het vaak samen met afwijkende teenstand, zoals klauw- of hamertenen. Dit kan bijkomende klachten geven.

Mogelijke klachten:

  • Pijn door de druk van schoenen op de wreef.
  • Pijn aan de voorvoet
  • Pijn aan de peesplaat/hiel
  • Pijn aan de zijkant van de voet
  • Pijn aan de achillespees of rond achillespees.
  • Veel eelt onder de hiel, voorvoet en tenen.

Oorzaak?

Een holvoet is vaak genetisch bepaald wat bij het ouder worden kan verergeren. Een holvoet komt daarnaast vaak voor bij mensen met een neurologische aandoening. Een holvoet staat vaak onder hogere spierspanning wat verergering van de voetstand kan geven.

Hoe wordt deze behandeld?

Een holle voet heeft vaak overbelaste spieren en pezen in de voet. Daarnaast staat de voet vaak niet in de juiste stand wat extra druk geeft. Een podotherapeut kan hierbij helpen door de verhoogde druk te verminderen en de spieren en pezen te ondersteunen waardoor de klachten kunnen verbeteren. Daarnaast zijn goede passende schoenen erg belangrijk.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Holvoet bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Holvoet.

Scroll naar boven