Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7B
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Joplin’s Neuroma

Een Joplin’s neuroma is een zenuwinklemming bij het grote teengewricht.

Wetenschappelijk naam: Joplin’s neuroma

Wat is het?

Een Joplin’s neuroma is een zenuwinklemming bij het grote teengewricht. Deze aandoening komt vaak voor bij een scheefstand van deze teen (hallux valgus).

De mogelijke klachten kunnen zijn:

  • Brandend, tintelend, zeurend of doof gevoel bij de grote teen.
  • De pijn is vaak erger wanneer schoenen worden gedragen.

Oorzaak?

De zenuwinklemming wordt veroorzaakt door druk op de zenuw. Meestal wordt dit veroorzaakt omdat het grote teen gewricht tegen de schoen aan drukt. Het komt daardoor juist vaker voor bij mensen met een scheefstand van dit gewricht (hallux valgus). Door de herhaalde irritatie aan de zenuw kan de zenuw dik worden en vervolgens pijnklachten geven.

Hoe wordt deze behandeld?

De behandeling is met name gericht op het weghalen van de oorzaak, namelijk te veel druk op de zenuw. Hierdoor is het belangrijk dat er goede schoenen wordt gedragen dat de juiste maat heeft. Daarnaast is het belangrijk bij deze klacht om schoenen te dragen die geen irritatie kunnen geven ter hoogte van het grote teen gewricht. Het beste kan er daarom geen naden of stiksels aan de binnenzijde van de schoen zitten. Naast een goed schoenadvies kan de podotherapeut met behulp van steunzolen ervoor zorgen dat de druk die op dit gewricht ontstaat beter verdeeld wordt en zo het gewricht ontlast.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Joplin’s Neuroma bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Joplin’s Neuroma.

Scroll naar top