HEEFT U LAST VAN

Kapsel ontsteking aan het teengewricht

Capsulitis is een ontsteking of irritatie aan de teengewrichten. Onder de bal van de voet zitten de teengewrichten, die bedekt zijn met gewrichtskapsels.

Wetenschappelijk naam: Capsulitis

Wat is het?

Capsulitis is een ontsteking of irritatie aan de teengewrichten. Onder de bal van de voet zitten de teengewrichten, die bedekt zijn met gewrichtskapsels. Deze kapsel houden de botjes goed bij elkaar maar kunnen ook ontstoken raken wat voor pijnklachten zorgt. Meestal ontstaat de ontsteking doordat deze te veel druk en/of wrijving krijgt.

Oorzaak en symptomen

Voornamelijk mensen met een afwijkende stand van de voet of tenen kunnen deze klachten sneller krijgen. Andere oorzaken zijn het ineens meer belasten van de voet en/of verkeerde schoenen dragen die te klein of te smal zijn.  Vaak is de pijn te voelen onder de bal van de voet en bij het bewegen van het teengewricht vooral na een lange belasting. De pijn is vaak branderig en stekend tijdens het belasten en meer zeurend wanneer deze niet belast wordt.  De voet wordt daarbij vaak rood en opgezet. In de ochtend kan er juist een stijf gevoel worden waargenomen.

Behandeling

De podotherapeut onderzoekt de voet en kan bij een afwijkende stand ondersteunende podotherapeutische zolen maken zodat de drukverdeling van de voet beter wordt verdeeld en het gewrichtskapsel zich kan herstellen. Daarnaast kan de podotherapeut een goed schoenadvies geven welke geschikt is voor uw voet.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Kapsel ontsteking aan het teengewricht bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Kapsel ontsteking aan het teengewricht.

Scroll naar boven