HEEFT U LAST VAN

Likdoorn

Een likdoorn (ook wel eksteroog of clavus genoemd) is een kegelvormige eeltplek die naar binnen groeit.

Wetenschappelijk naam: Clavus

Wat is het?

Een likdoorn (ook wel eksteroog of clavus genoemd) is een kegelvormige eeltplek die naar binnen groeit. Deze ontstaat doordat er langdurig op dezelfde plek veel druk staat. In het midden van het eelt ontstaat er een ophoping van huidresten en er vormt zich een likdoorn. Een likdoorn is vaak pijnlijk omdat deze met een scherpe punt naar binnen groeit. Het kan zijn dat er zo meer druk ontstaat op het bot of op de zenuw.

Oorzaak?

Symptomen:

  • Ronde plek zichtbaar in het eelt.
  • Bij het drukken op de likdoorn geeft dit een scherpe, stekende pijn.
  • Pijn kan optreden in bepaalde schoenen of bij het lopen op blote voeten. 

Hoe wordt deze behandeld?

Voor het verwijderen van de likdoorn kunt u terecht bij een (medisch) pedicure. Komt de likdoorn echter vaker terug, probeer dan te achterhalen wat de oorzaak hiervan is. Vaak zijn te smalle schoenen een veelvoorkomende oorzaak. Indien klachten aanhouden kunt u terecht bij de podotherapeut. Deze onderzoekt de voeten, de stand van het lichaam en het looppatroon. Indien er een oorzaak wordt gevonden dat de likdoorn kan verklaren kunnen podotherapeutische zolen of een orthese een uitkomst bieden. Daarnaast geeft de podotherapeut schoenadvies op maat.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Likdoorn bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Likdoorn.

Scroll naar boven