Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7B
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Morbus Sever

Morbus Sever is een aandoening dat bij kinderen voorkomt tussen de 8 en 13 jaar. De groeischijf achter op het hielbeen is hierbij geïrriteerd

Wetenschappelijk naam: Morbus Sever

Wat is het?

Morbus Sever is een aandoening dat bij kinderen voorkomt tussen de 8 en 13 jaar. De groeischijf achter op het hielbeen is hierbij geirriteerd. Tijdens deze leeftijd zijn kinderen vaak heel actief en is er een grote groei aanwezig. Deze combinatie kan ervoor zorgen dat en pijn ontstaat achter op het hielbeen omdat de groeischijf hier beweegt. Wanneer er hierbij een afwijkende voetstand is kunnen de klachten sneller verergeren.

Mogelijke klachten:

  • Pijn rondom de achterkant van de hiel met name tijdens lopen en/of sporten.

Oorzaak?

Door een snelle groei komt er meer spanning te staan op de pezen die aan de groeischijf vast zitten. Door continue trekkrachten maakt de groeischijf kleine bewegingen. Deze bewegingen zorgen voor wrijving en veroorzaken zo de pijnklachten. Met name kinderen die veel sporten hebben hier sneller last van. Wanneer de voet daarnaast nog veel naar binnen kantelt zijn de trekkrachten nog hoger en kunnen de klachten sneller verergeren

Hoe wordt deze behandeld?

Morbus Sever is een aandoening die vanzelf weer over gaat. Dit kan wel een aantal jaren duren. Het is belangrijk om deze voeten te ondersteunen, te corrigeren en demping te geven zodat de wrijving minder wordt. Daarnaast kan het tijdelijk minderen van sporten veel verlichting bieden afhankelijk van de ernst van de klacht. Is dit niet voldoende dan kan een kinderfysiotherapeut aanvullend helpen.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Morbus Sever bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Morbus Sever.

Scroll naar top