HEEFT U LAST VAN

Ziekte van Osgood-Schlatter

De ziekte van Osgood-Schlatter wordt ook wel osteochondrose genoemd. Het is een aandoening die veel kinderen voorkomt tijdens de groeispurt bij meisjes tussen de 8-13 jaar oud en bij jongens tussen de 10-15 jaar oud.

Wetenschappelijk naam: Ziekte van Osgood-Schlatter

Wat is het?

De ziekte van Osgood-Schlatter wordt ook wel osteochondrose genoemd. Het is een aandoening die veel kinderen voorkomt tijdens de groeispurt bij meisjes tussen de 8-13 jaar oud en bij jongens tussen de 10-15 jaar oud. Het is een overbelasting aan de knie en scheenbeen en komt vaak voor bij kinderen die veel sporten.

Mogelijke klachten:

  • Pijnlijke warme knie
  • Verdikking onder de knie voelbaar
  • Pijn tijdens het sporten aan de knie. Later kan het in het dagelijks leven ook klachten geven.

Oorzaak?

Doordat kinderen snel groeien kan het bot sneller groeien dan de omliggende spieren en pezen. Wanneer dit op spanning komt bij het belasten kan dit gaan ontsteken. Omdat de botten van kinderen nog wat zachter zijn kan het minder goed tegen de overbelasting. Doordat de spier en de pees zo hard trekt aan het bot kunnen er stukjes loskomen.

Hoe wordt deze behandeld?

Rust nemen is zeer belangrijk en eventueel de knie koelen. Daarnaast kan de podotherapeut kijken hoe de knie wordt belast. Indien er sprake is van scheefstand van de voeten, geeft dit ook een scheefstand in de knieën. Het is daarom raadzaam om indien dit aan de hand is de stand te corrigeren zodat verergering tijdens de groei wordt tegen gehouden en dat de belasting van de spieren en pezen gelijkmatiger zijn verdeeld. Dit wordt door middel van podotherapeutische zolen gedaan. In de meeste gevallen is er ook fysiotherapie nodig.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Ziekte van Osgood-Schlatter bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Ziekte van Osgood-Schlatter.

Scroll naar boven