HEEFT U LAST VAN

Tarsaal tunnel syndroom

Het tarsale tunnel syndroom is een beklemming van de voetzenuw nervus tibialis

Wat is het?

Het tarsale tunnel syndroom is een beklemming van de voetzenuw nervus tibialis. Deze zenuw loopt via de binnenzijde van de enkel in een soort tunnel. Deze tunnel bevat een bindweefselachtige structuur met daarbinnen pezen en de zenuw. De tunnel zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plaats blijft.

Oorzaak en symptomen

Een beklemming van de zenuw kan worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand, slijtage van de achtervoet of door veelvuldig zwikken. Wanneer de tunnel vernauwd is en de zenuw bekneld zit kunnen er pijnklachten ontstaan. Meestal geeft dit een tintelende, brandende een stekende pijn aan de binnenkant van de enkel en kunnen uitstralen naar de voetzool.

Behandeling

Tijdens het onderzoek zal er worden gekeken naar de oorzaak van de klachten. Wanneer er sprake is van een afwijkende stand kunnen er podotherapeutische zolen worden gemaakt om dit te corrigeren en te stabiliseren. Daarnaast is het dragen van goede schoenen erg belangrijk. De podotherapeut kan een geschikt schoenadvies geven passend bij uw voet. In sommige gevallen is het belangrijk dat ook de spieren rondom de enkel sterker worden. Hiervoor kan de podotherapeut of fysiotherapeut oefeningen geven

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Tarsaal tunnel syndroom bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Tarsaal tunnel syndroom.

Scroll naar boven