HEEFT U LAST VAN

Tenen over elkaar heen (scheve tenen)

Het over elkaar heen liggen van de tenen kan bij iedereen voorkomen.

Wat is het?

Soms staat de ene teen over of onder de andere teen. Het over elkaar heen liggen van de tenen kan bij iedereen voorkomen. Vaak wordt het gezien in combinatie met een hallux valgus (scheve grote teen). Doordat de grote teen naar binnen staat komen de kleinere tenen in de knel te zitten in de schoenen. Andere factoren die ervoor zorgen dat de tenen over elkaar heen gaan staan is een afwijkende voetstand, reuma of ongeschikt schoeisel.

Symptomen

De afwijkende stand van de tenen hoeft niet tot klachten te leiden. Wanneer er wel klachten zijn ontstaan deze meestal door druk en wrijving van de schoenen. Door de druk en wrijving kan er eelt ontstaan waardoor er pijnlijke drukplekken en/of likdoorns kunnen ontstaan.

Hoe wordt deze behandeld?

Het is raadzaam om goede stevige schoenen te dragen met een brede neus. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de tenen. Mocht dit onvoldoende resultaat geven kan de podotherapeut podotherapeutische zolen maken om de drukverdeling te verbeteren onder de voet om zo de pijn te verbeteren. Daarnaast kan er ook een orthese (teenstukje) worden gemaakt van siliconen zodat dit de tenen beschermd en eventueel corrigeert.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Tenen over elkaar heen (scheve tenen) bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Tenen over elkaar heen (scheve tenen).

Scroll naar boven