HEEFT U LAST VAN

Wintertenen

Wintertenen (perniones) zijn een of meerdere plekken met een rood tot paarsblauwe kleur die na blootstelling aan kou verschijnen op de tenen.

Wat is het?

Wintertenen (perniones) zijn een of meerdere plekken met een rood tot paarsblauwe kleur die na blootstelling aan kou verschijnen op de tenen. De oorzaak waardoor wintertenen ontstaan is nog niet helemaal duidelijk. Normaal reageren de bloedvaatjes in de huid op de temperatuur door zich te vernauwen of te verwijden. Bij wintertenen is deze reactie niet helemaal optimaal en blijven de bloedvaatjes vaak te lang vernauwd. Hierdoor kan er te weinig zuurstof in het bloed ontstaan ter hoogte van de tenen.

Symptomen

De plekken hebben vaak een branderig gevoel en jeuk die soms gepaard gaan met zwelling. Soms treden de symptomen op na een aantal uur maar het kan ook pas na enkele dagen optreden. In ernstige gevallen kan er blaarvorming ontstaan met wondjes tot gevolg.

Hoe wordt deze behandeld?

In sommige gevallen verdwijnen de klachten spontaan. Wanneer de klachten blijven aanhouden is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de voeten warm blijven. Draag (thermo)sokken en schoenen die niet knellen. Indien de voeten toch koud zijn geworden warm ze dan niet te snel op, hierdoor verergeren de pijnklachten.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Wintertenen bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Wintertenen.

Scroll naar boven