Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7B
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Wintertenen

Wintertenen (perniones) zijn een of meerdere plekken met een rood tot paarsblauwe kleur die na blootstelling aan kou verschijnen op de tenen.

Wat is het?

Wintertenen (perniones) zijn een of meerdere plekken met een rood tot paarsblauwe kleur die na blootstelling aan kou verschijnen op de tenen. De oorzaak waardoor wintertenen ontstaan is nog niet helemaal duidelijk. Normaal reageren de bloedvaatjes in de huid op de temperatuur door zich te vernauwen of te verwijden. Bij wintertenen is deze reactie niet helemaal optimaal en blijven de bloedvaatjes vaak te lang vernauwd. Hierdoor kan er te weinig zuurstof in het bloed ontstaan ter hoogte van de tenen.

Symptomen

De plekken hebben vaak een branderig gevoel en jeuk die soms gepaard gaan met zwelling. Soms treden de symptomen op na een aantal uur maar het kan ook pas na enkele dagen optreden. In ernstige gevallen kan er blaarvorming ontstaan met wondjes tot gevolg.

Hoe wordt deze behandeld?

In sommige gevallen verdwijnen de klachten spontaan. Wanneer de klachten blijven aanhouden is het raadzaam om ervoor te zorgen dat de voeten warm blijven. Draag (thermo)sokken en schoenen die niet knellen. Indien de voeten toch koud zijn geworden warm ze dan niet te snel op, hierdoor verergeren de pijnklachten.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Wintertenen bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Wintertenen.

Scroll naar top