HEEFT U LAST VAN

Ziekte van Kohler 1

De ziekte van Kohler 1 is een aandoening aan een middenvoetsbeentje waarbij het bot afbreekt. De ziekte komt voor bij kinderen van 4-9 jaar.

Wetenschappelijk naam: De ziekte van Kohler 1

Wat is het?

De ziekte van Kohler 1 is een aandoening aan een middenvoetsbeentje waarbij het bot afbreekt. De ziekte komt voor bij kinderen van 4-9 jaar. Vaak ontlasten deze kinderen de voet en willen ze er niet meer op lopen. De pijn is vaak wisselend en daardoor is de ziekte soms moeilijk te herkennen.

Mogelijke klachten:

  • Pijn in het midden en binnenzijde van de voet.
  • Zwelling
  • Beperkte beweeglijkheid
  • Spierafbraak door verminderd gebruik
  • Het ene moment zijn er geen klachten het andere moment is er veel pijn.

Oorzaak?

De ziekte ontstaat doordat de botten en weefsels onder verdrukking komen door de groei. Het gevolg hiervan is dat er hierdoor minder bloedtoevoer naar dit betreffende bot gaat. Het bot sterft hierdoor af en is veel brozer.

Hoe wordt deze behandeld?

De ziekte gaat normaal vanzelf weer over binnen 12-15 maanden. Met behandeling gaat dit vaak sneller. Door middel van steunzolen kan de voet ontlast worden en de voetstand recht houden. Dit zorgt ervoor dat er minder snel vergroeiingen of ontstekingen kunnen ontstaan en de pijn verlicht wordt. Soms is het nodig om de voet in het gips te zetten om de voet helemaal te ontlasten.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Ziekte van Kohler 1 bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Ziekte van Kohler 1.

Scroll naar boven