Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7H
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Ziekte van Ledderhose

De ziekte van Ledderhose is een aandoening waarbij er bindweefselachtige knobbels ontstaan onder de voet. Deze knobbels zitten in de peesplaat die loop van de onderkant van de hiel tot aan de tenen.

Wetenschappelijk naam: Ziekte van Ledderhose

Wat is het?

De ziekte van Ledderhose is een aandoening waarbij er bindweefselachtige knobbels ontstaan onder de voet. Deze knobbels zitten in de peesplaat die loop van de onderkant van de hiel tot aan de tenen. Soms zijn deze knobbels zelfs zichtbaar van buitenaf. Deze aandoening komt het meeste voor bij mensen van middelbare leeftijd of ouder en daarbij vaker bij mannen dan bij vrouwen.

De mogelijke klachten kunnen zijn:

  • Een zichtbare knobbel, wat een trekkend gevoel kan geven in de voetholte.
  • Pijn onder de voet, maar dit hoeft niet.
  • Op den duur kan de voetvorm veranderen naar een wat hollere voet. Hierdoor kunnen er weer andere klachten ontstaan.

Oorzaak?

De oorzaak van het ontstaan van de verdikkingen is onbekend. Soms is er een erfelijke factor aanwezig. Daarnaast worden deze klachten vaker gezien bij mensen die roken, diabetes mellitus hebben of langdurig anti-epileptica gebruiken.

Hoe wordt deze behandeld?

Naast het dragen van goede ondersteunende schoenen, kan het helpen om de voet regelmatig te masseren. Soms is dit al voldoende om de klachten weg te nemen. Indien dit niet voldoende helpt kan een podotherapeutische zool de voet ondersteunen om zo min mogelijk trekkrachten op de peesplaat te laten plaatsvinden. Afhankelijk van de plaats van de knobbels kan er een uitsparing gemaakt worden in de zool om zo ook de wrijving van de knobbels te verminderen en eventuele pijnklachten te verlichten. Daarnaast kan het helpen om regelmatige rekoefeningen te doen.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Ziekte van Ledderhose bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Ziekte van Ledderhose.

Scroll naar top