Wagenberg

Hofstad 1
4845EL Wagenberg

Terheijden

Kruisgebouw Terheijden
Markstraat 4
4844CR Terheijden

Made

Jau Centrum in beweging
Lucia Eijckenstraat 78
4921AN Made

Lage Zwaluwe

Sporthal Rietgors, Jau Centrum in beweging
Wethouder Dubbelmanstraat 54C
4926BS Lage Zwaluwe

Bavel

Gezondheidscentrum Tolakker
Tolakker 7H
4854NV Bavel

HEEFT U LAST VAN

Mars Fractuur

Een marsfractuur is een breuk in het middenvoetsbeentje.

Wat is het?

Een marsfractuur is een breuk in het middenvoetsbeentje. Meestal treft het de tweede en/of derde middenvoetsbeentje omdat deze door hun lengte het meest kwetsbaarste zijn.

Oorzaak?

Meestal ontstaat de breuk door een lange wandeling of bij intensieve sporters. Hierdoor komt er veel druk te staan op dezelfde plek in de voet en kan er een breuk ontstaan. Meestal wordt dit opgemerkt als een plotse pijn in de middenvoet tijdens het wandelen.

Risicofactoren voor het ontstaan van een marsfractuur is een afwijkende stand van de voet, een verkeerde belasting en afwikkeling van de voet bij het lopen en osteoporose

Hoe wordt deze behandeld?

Wanneer er het vermoeden is van een breuk, is het raadzaam om een röntgenfoto te laten maken. De belangrijkste behandeling voor een breuk is rust. Afhankelijk van de breuk is het niet altijd nodig om de voet in te gipsen.

De podotherapeut kan de voet extra ondersteuning bieden door middel van een op maat gemaakte podotherapeutische zool. Hierbij kan er worden gekeken of er een afwijkende stand of een afwijkende afwikkeling in de voet plaats vind, die indien nodig kan worden gecorrigeerd. Daarnaast is het belangrijk om goede stevige schoenen te dragen om een herhaling te voorkomen. De podotherapeut kan hierbij advies geven.

012920 Podotherapie Marion138621

Behandeling Mars Fractuur bij Podotherapie Het Verschil

Bij Podotherapie Het Verschil, met vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made, Terheijden en Wagenberg, behandelen we mensen die last hebben van Mars Fractuur.

Scroll naar top