sport weer pijnvrij

Podotherapie bij
reuma

Voetklachten zijn een veel voorkomend probleem bij reumapatiënten. De ontstoken gewrichten maken dat het lopen en staan erg pijnlijk kan zijn.

Voetproblemen bij reuma

Reuma is een verzamelnaam van meer dan honderd chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Iedereen kan reuma krijgen, ook op jonge leeftijd. De meeste mensen met reuma hebben last van pijnlijke en stijve gewrichten of spieren en zijn snel vermoeid. Daardoor is bewegen vaak moeilijk en kunnen beperkingen ontstaan in het dagelijks leven.

Naar schatting zijn er in Nederland ongeveer 3 miljoen mensen met gewrichtsklachten. Velen hiervan zijn reumapatiënten. Van al deze mensen heeft 80 – 96% voetklachten.

Bezoek tijdig onze podotherapeut.

Tijdige behandeling door een podotherapeut van Podotherapie Het Verschil kan uw klachten verminderen.  Ook kan onze podotherapeut vervelende klachten in een later stadium voorkomen, door middel van instructie, advies en behandeling.

Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel. Ook in een later stadium (als u al klachten heeft) kan de podotherapeut uitkomst bieden.

Podotherapeutische behandelingen reumatische voet

Als u last heeft van pijnlijke drukplekken of wonden, dan kunnen de volgende hulpmiddelen en behandelmethoden u wellicht helpen:

  • Podotherapeutische zolen zorgen voor een betere drukverdeling onder de voet waardoor de functie van de voeten verbetert en pijnklachten verminderen.
  • Siliconen orthese (=teenstukje) om drukplekjes op de tenen te voorkomen of te verminderen.
  • Tijdelijke viltherapie om pijnlijke plekken of wondjes direct te ontlasten en/of te beschermen om erger te voorkomen.
  • Specifieke schoenadviezen of orthopedisch schoeisel voor mensen met reuma.
  • Wondverzorging

Reuma patiënt en last van uw voeten?

Maak snel een afspraak met onze podotherapeut.

U kan terecht bij onze vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made en Wagenberg

Scroll naar boven