podotherapeutische zolen

Steunzolen

Podotherapeutische zolen worden gemaakt om de stand van voeten te corrigeren, om zo voet, knie, en/of rugklachten te verminderen en om spierblessures op te heffen. 

Podotherapeutische zolen

Podotherapeutische zolen, ook wel steunzolen of inlegzolen genoemd, kunnen u helpen om van uw voetklachten af te komen. De zolen ondersteunen uw banden, spieren en gewrichten om u beter en comfortabeler te laten lopen. Ook kunnen ze uw stand en looppatroon verbeteren. Podotherapeutische zolen worden specifiek op maat van uw voeten gemaakt. Hiervoor maken wij gebruik van zeer nauwkeurige 2D scantechniek en drukmetingen.

We maken verschillende soorten zolen welke afhankelijk zijn van het gebruik, de eisen en wensen van de klant, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele wet- en regelgeving.

Scan 3

Soorten steunzolen

  • Gewone zolen: We maken ‘gewone’ zolen voor algemeen dagelijks gebruik.
  • Sportzolen: In sportschoenen kunnen speciale sportzolen gedragen worden. Deze zijn specifiek aangepast op de sport die wordt beoefend.
  • Veiligheidszolen: Voor veiligheidsschoenen  kunnen speciale veiligheidszolen gemaakt worden, zodat deze voldoen aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Kosten

De kosten van podotherapeutische steunzolen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaan daarom niet ten koste van uw eigen risico.  De dekking voor de therapie hangt af van uw aanvullende pakket.

Het totale pakket bij ons bestaat uit het 1e voetonderzoek, podotherapeutische zolen maken, podotherapeutische zolen ophalen en nacontrole met evt. een aanpassing

Kosten voor volwassenen zijn € 255,00 dit bestaat uit steunzolen en consulten.

Voor werkzolen speciaal voor in de werkschoen zijn de kosten € 285,00.

Voor kinderen tot 18 jaar kost het pakket € 210,00.

Behandeling

Uw eerste bezoek aan de podotherapeut bestaat uit een onderzoek. Het onderzoek bestaat altijd uit een vraaggesprek over uw klacht en een onderzoek van uw voeten. Daarna beoordeelt de podotherapeut de beweeglijkheid van uw voeten, bekijkt hij uw looppatroon en maakt hij een digitale afdruk van uw voeten. Met behulp van een 2-dimensionale scan van uw voeten ontwerpt de podotherapeut de zolen op de computer). Als het digitale ontwerp klaar is maakt de podotherapeut de zolen met een computergestuurde freesmachine.

scan

Klaar binnen 2 weken

Meer info

  • De podotherapeutische zolen gaan gemiddeld 2 jaar mee. Een jaarlijkse zoolcontrole is raadzaam. Indien nodig kunnen de zolen worden aangepast of het leerdekje kan worden vervangen. Dit verlengt de levensduur van uw zolen.
  • Wilt u een extra paar bestellen om niet elke keer te wisselen van de schoenen of wilt u er een paar bij voor de sportschoenen? Een extra paar zolen binnen 3 maanden kost € 99,00.
  • Na vier tot zes weken dragen is het wenselijk om de correctie te controleren.
  • De controle afspraak is inbegrepen evenals een eventuele zoolcorrectie. De controles die daarna plaats vinden worden in rekening gebracht.

Steunzolen nodig?

Maak snel een afspraak met onze podotherapeut.

U kan terecht bij onze vestigingen in Bavel, Lage Zwaluwe, Made en Wagenberg

Scroll naar boven